AKTUALNO, LEPOTA IN ZDRAVJE, LIFESTYLE

Bučna olja

Z visoko vsebnostjo nenasičenih maščob!

Bučno olje

100% naravno bučno olje, brez umetnih ali kakršnih koli dodatkov. Spoznajte ekološko kakovost in pomembnost bio jedilnih olj.

ZNAMKA (BRAND):

Oljarna Pečarič®

PRIDELAVA:

Ekološka

V blogu Oljarna Pečarič si lahko preberete vse najpomembnejše o bučnem olju. Zakaj ga uživati, njegove prednosti, surovine, o pridelavi, kaj pomeni bio  & eko, kakšno bučno olje izbrati …

Spoznali boste tudi:

Izbrati navadno ali certificirano bio olje?
✓ Zakaj izbrati bučno olje in o njegovi uporabi?
✓ Katere odlike in prednosti ima bučno olje Oljarna Pečarič?
+ še in še …

Bučno olje odličnega okusa

Okusite odlično bučno olje blagovne znamke Oljarna Pečarič, ki je povsem nerafinirano bio jedilno olje, pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja. Pridelano je iz najboljših izbranih surovih semen vrtne buče (Cucurbita pepo) iz 100% ekološke pridelave. Bio premium bučna jedilna olja vsebujejo veliko vitaminov in mineralov v sledovih ter so znana po svoji izjemni hranilni sestavi. Ob visoki vsebnosti vitamina E v sledovih vsebuje še vitamine A, B, C in D ter minerale kot je kalcij, kalij, magnezij in tudi cink. Bučno olje, ki ga v svoji ponudbi jedilnih olj nudimo ima specifičen bučni okus. Kot nalašč je ustvarjen za solatne prelive, aromatiziranje rib in zrezkov, polivke za testenine in tudi kot dodatek k sladicam.

Izbrati bio, certificirano ali navadno olje?

Bio bučno olje Oljarna Pečarič ima pridobljene certifikate BIO, VEGAN in HACCP, ki potrjujejo kakovost olja na najvišji ravni. Je 100% naravno in brez umetnih ali kakršnih koli dodatkov. Jedilno bučno bio olje je proizvedeno iz ekološko pridelanih bučnih semen. Potrjena kakovost s strani akreditiranih slovenskih in EU laboratorijev. Bučno olje, ki ga predstavljamo in prodajamo v naši spletni trgovini je proizvedeno na ekološki način. Certificirano olje izdelano iz semen buče blagovne znamke Oljarna Pečarič je proizvod najvišje kakovosti. Je izdelek dolgoletnega pridobivanja potrebnih znanj, predanega dela in narejen izključno iz ekoloških surovin. Ponašamo se z visoko kvaliteto ter skrbno in natančno pridelavo jedilnih bio olj.

Jedilna olja iz buč so v Evropi že dolgo poznana

Evropejci so že v zgodovini dokazali, da sodijo v sam vrh po kvaliteti v pridobivanju olj iz raznovrstnih živil. Prva pridelana na primer oljčna olja so v južni Evropi uporabljali že v času 5.000 let pred našim štetjem. Na naših tleh so v 18. stoletju pridelovali bučno olje in v začetkih 19. stoletja orehovo olje, ki so ga uporabljali tudi za svetila. Blagovna znamka Oljarna Pečarič združuje tako lokalne Slovenske kakor Evropske najboljše ekološke kmetije. Vsako eko olje, ki se znajde na policah naše spletne trgovine Oljarna Pečarič Shopping spremlja certificirana kakovost. Proizvodnja teh naravnih eko olj poteka v sožitju z naravo in najsodobnejšo tehnologijo kjer veljajo najvišji standardi Ekološke pridelave.

Proizvodnja bučnih olj v sodelovanju z ekološkimi kmetijami

Olja Oljarna Pečarič so proizvedena z najsodobnejšo tehnologijo. Z njo pridobivamo vrhunska kakovostna bio olja iz suhih jedrc, semen ali plodov. Vsi proizvodi pod blagovno znamko Oljarna Pečarič so 100% pridelani na ekološki način v vseh fazah. Svojim kupcem nudimo že mnoge vrste hladno stiskanih eko olj, svojo ponudbo pa z leti želimo še razširiti. Danes ponudbo dopolnjujejo še semena in jedrca ter drugi 100% eko proizvodi pod blagovno znamko Oljarna Pečarič. Da lahko ponudimo najboljše, smo uspeli povezati preverjeno najboljše pridelovalce naravnih plodov družinskih ekoloških kmetij tako lokalno, kot širše.

Uporaba bučnega olja

Naše jedilno bio bučno olje bo vašim jedem namenilo poseben okus. Ob svoji priljubljeni na primer mesni jedi si pripravite mešano solato. V solato vnesite nadrobljene koščke bučnih semen ter ji primešajte nekaj bučnega olja Oljarna Pečarič. Aroma našega hladno stiskanega olja iz buč bo zapečatila vašo jed z edinstvenim okusom. Bučna olja in bučna semena so nepogrešljiva tudi v kuhanih testeninah. Pripravite lahko mešanico začimb, ki so obogatene z eko bučnimi semeni in bučnim oljem. Pripravljeno mešanico damo v testenine in imamo hitro pripravljen obrok za kosilo ali malico na poti. Bučno olje se poda tudi k sladicam.

Vpliv bučnega olja na kožo

Vsa naša olja blagodejno vplivajo na vašo kožo ne glede na starost ali tip kože. Vrnite koži mehkobo, povrnite biserni nežni sijaj ter jo napolnite z videzom mladosti. V pomoč svoji koži ali hkrati za masažo lahko izbirate med vsemi olji, ki jih nudimo. Vsa naša bio olja so primerna za masažo telesa, pomladitev kože. Naši kupci se v ta namen največkrat odločijo uporabiti marelično olje, avokadovo olje, mandljevo olje, sezamovo olje, ričkovo olje, olje črne kumine ali konopljino olje.

Bučno olje Oljarna Pečarič s certifikati odličnosti

Brez umetnih dodatkov, 100% naravno!

Vse izdelke pod blagovno znamko Oljarna Pečarič spremljajo navedeni spodaj pridobljeni certifikati. Izdelke prepoznate preprosto, saj so na svoji etiketi, ki jo nosi izdelek opremljeni z logotipom Oljarna Pečarič. Vsi ti izdelki so potrjeni s certifikati BIO, HACCP ter VEGAN. Visoko kakovostni izdelki, 100% naravnega izvora. Naravnim sestavinam nič ne odvzamemo, niti nič ne dodajamo. Vse pustimo točno tako kot je v naravi. Le najboljše za vas – blagovna znamka Oljarna Pečarič.

Bučno olje Bio premium Oljarna Pečarič®

Bio bučno olje, ki ga predstavljamo in prodajamo v naši spletni trgovini je proizvedeno na ekološki način. Certificirano olje, izdelano striktno iz Štajerskih semen vrtne buče (Cucurbita pepo var. Styriaca) …

PRAŽENEGA:

0%

HLADNO STISKANO:

DA

RAFINIRANEGA:

0%

KOLIČINA:

250 ml


Želite sodelovati, biti del našega bloga, imate slasten recept, ki bi želeli, da ga objavimo ali želite na primer predlagati tematiko? Če je odgovor DA nam pišite na info@oljarnapecaric.si.

Hvala, ker prebirate naš blog, vaša Oljarna Pečarič.