Dolgoletna tradicija
Tradicija od leta 1937

Oljarna Pečarič je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, izkušnjami in znanjem. Vsem svojim kupcem nudi najkvalitetnejša hladno stiskana nerafinirana in nefiltrirana olja. Še posebej so priljubljena olja pridelana na ekološki način, ki jih ima oljarna Pečarič tudi največ v ponudbi. Pri Pečaričevi hiši ima oljarstvo dolgoletno tradicijo. Stari oče Niko je s svojimi brati Martinom, Jožetom in Tonetom prideloval olje že pred prvo svetovno vojno. Pridelovali so orehovo olje, ki so ga takrat uporabljali za svetila. Orehova jedrca so stiskali v vinski stiskalnici – preši, saj česa primernejšega v takratnih časih niso imeli na voljo. Velikokrat so za razsvetljavo uporabljali tudi orehova jedrca, ki so jih enostavno prižigali.

Tradicijo, ki domačijo Pečarič v Drašičih spremlja že od leta 1937 si člani družine želijo negovati in ohranjati še dolgo v prihodnost. V oljarni Pečarič so tako leta 1990 zasadili 350 orehovih dreves ter za podkulturo dejavnosti čez 300 lešnikovih sadik. Iz plodov pridno pridelujejo hladno stiskana ekološka in druga olja. V oljarni pridelujejo 22 vrst hladno stiskanih olj. Oljarna Pečarič ima samostojno proizvodnjo, ki je oskrbljena z najsodobnejšo tehnologijo, s katero pridobivajo vrhunska olja iz suhih jedrc. V lastnem nasadu orehov in lešnikov sodeluje vsa družina od spomladi do jeseni. Vse moči združijo tako pri čiščenju nasada, pobiranju plodov, sušenju jedrc kakor tudi pri pridelavi in stiskanju olj.

strara-presa-oljarna-pecaric-drasici-33
oljarna-pecaric-tehnologija-stiskanja
Nadaljevanje tradicije
Martin Pečarič

Oljarno Pečarič danes skozi zgodovinsko obdobje predstavlja celotna družina. Največja zahvala pa gre srčnemu Martinu Pečarič, ki se je dolga leta boril, da bi tradicija, ki so jo pričeli njegovi predniki še vrsto let zvenela v svetu. Danes oljarna premore samostojno proizvodnjo z najsodobnejšo tehnologijo. Z njo pridobivajo vrhunska kakovostna olja iz suhih jedrc. Pridelujejo že 22 vrst hladno stiskanih olj, svojo ponudbo pa so z leti še razširili. Danes ponudbo dopolnjujejo semena in jedrca kakor tudi čokolade z dodanimi olji.

Eko olja Pečarič
Več kot 22 vrst

Vsi izdelki so na voljo kupcem v spletni trgovini ali v naši oljarni oziroma na domačem naslovu Drašiči 33, 8330 Metlika. Izdelke odprodajamo v opremljenih embalažah z ličnimi etiketami.

Številne nagrade za kvaliteto
Več kot 30 nagrad

Oljarna Pečarič je znak kakovosti izdelkov in dolgoletne tradicije, ki jo spremlja vrsto let predanega in odgovornega dela. O tem pričajo tudi številna visoka odličja, nagrade in priznanja.