PRENOČIŠČA OLJARNE PEČARIČ

Za goste naše oljarne, kmetije ali Bele krajine so na voljo nastanitve v novo opremljenih apartmajih Oljarne Pečarič.

PRENOČIŠČA SE NAHAJAJO V PRENOVLJENI VEČ KOT 100 LET STARI HIŠI Z LESENIM GANKOM.

V sklopu dvorišča stoji ob novi hiši sto trideset let stara “bajta” z zunanjim lesenim gankom. Hiša je bila leta 2006 obnovljena. Predelani so tudi notranji prostori: kopalnice in sanitarije, ogrevanje, pohištvo in kuhinja. Pri Pečaričevih lahko danes v ličnih apartmajih preživite čudovit dan, konec tedna, dopust ali še več. Pečaričeva domačija gostom zajtrk. V dva apartmaja lahko sprejmemo do 11 ljudi. Za vse naše goste lepo poskrbimo, po želji pa vas lahko vključimo v naš vsakdanjik, kjer lahko pomagate pri sezonskih opravilih, ki jih na kmetiji Pečarič opravljamo skozi celo leto.

V oljarni Pečarič vam ponudijo tudi degustacijo hladno stiskanih ekološko pridelanih olj. Vse izdelke, katere pridelujejo na kmetiji je možno pri tudi kupiti.

Dobrodošli pri Pečaričevih v Drašičih!

OGLEDI KMETIJE, NASADA, STROKOVNO VODENE DEGUSTACIJE, DVORANA OLJARNE …

Večjim in manjšim skupinam je na voljo ogled kmetije Pečarič ob katerem obiskovalci pobližje spoznajo našo kmetijo in vsakodnevna opravila. Ob ogledu kmetije si boste med drugim lahko ogledali tudi njihov lasten nasad orehov in lešnikov. V nasadu je bilo leta 1990 zasajenih 350 orehovih sadik ter za podkulturo dejavnosti še 300 lešnikovih sadik. Na Oljarni sprejemajo manjše ali večje skupine na degustacijo olj. Udeleženci degustacije lahko poskušajo 20 vrst olj z belokranjsko pogačo. Vsa olja so ekološko pridelana, razen olje grozdnih pečk in bučno olje. Degustacija traja približno eno uro. Dvorano v kateri pogostijo svoje goste ali predstavijo izdelke lahko tudi najamete. Dvorana v kateri prevladuje naravni les je lepa, prijetna in modernega značaja ter tako primerna v uporabo za različne namene.