AKTUALNO, LEPOTA IN ZDRAVJE, LIFESTYLE

Sezamovo olje

Z visoko vsebnostjo nenasičenih maščob!

Sezamovo olje

100% naravno sezamovo olje, brez umetnih ali kakršnih koli dodatkov. Spoznajte ekološko kakovost in odlike bio sezamovega jedilnega olja.

ZNAMKA (BRAND):

Oljarna Pečarič®

PRIDELAVA:

Ekološka

V blogu Oljarna Pečarič si lahko preberete vse najpomembnejše o sezamovem olju. Zakaj ga uživati, njegove prednosti, surovine, o pridelavi, kaj pomeni bio  & eko, kakšno sezamovo olje izbrati …

Spoznali boste tudi:

Izbrati navadno ali certificirano bio olje?
✓ Zakaj izbrati sezamovo olje in o njegovi uporabi?
✓ Katere odlike in prednosti ima sezamovo olje Oljarna Pečarič?
+ še in še …

Sezamovo olje odličnega okusa

Bio sezamovo olje oljarstva Oljarna Pečarič je nerafinirano bio jedilno olje, pridobljeno s postopkom hladnega stiskanja. Pridelano je iz izbranih surovih semen indijskega sezama (Sesamum indicum) iz 100% ekološke pridelave. Bio premium sezamova jedilna olja vsebujejo veliko vitaminov in mineralov v sledovih ter so znana po svoji izjemni hranilni sestavi. Sezamovo olje vsebuje naravna antioksidanta sezamin ter sezamol, v sledovih pa vsebuje še vitamine E in B kakor tudi kalij, fosfor, železo, kalcij in druge. To vrhunsko olje, ki ga nudimo na svojih prodajnih policah pa ima tudi bogat in odličen okus. Kot nalašč je ustvarjeno za solatne prelive, aromatiziranje rib in zrezkov, polivke za testenine in tudi kot dodatek k sladicam.

Izbrati bio, certificirano ali navadno sezamovo olje?

Sezamovo eko olje Oljarna Pečarič ima pridobljene certifikate BIO, VEGAN in HACCP, ki potrjujejo kakovost na najvišji ravni. Je 100% naravno in brez umetnih ali kakršnih koli dodatkov. Olje je proizvedeno iz ekološko pridelanih sezamovih semen. Potrjena kakovost s strani akreditiranih slovenskih in EU laboratorijev. Bio sezamovo olje, ki ga predstavljamo in prodajamo v naši spletni trgovini je proizvedeno na ekološki način. Certificirano olje Oljarna Pečarič, ki je izdelano iz semen sezama je proizvod najvišje kakovosti. Je izdelek dolgoletnega pridobivanja potrebnih znanj, predanega dela in narejen izključno iz ekoloških surovin. Ponašamo se z visoko kvaliteto ter skrbno in natančno pridelavo jedilnih eko olj.

Jedilna olja iz sezama so v Evropi že dolgo poznana

Evropejci so že v zgodovini dokazali, da sodijo v sam vrh po kvaliteti v pridobivanju olj iz raznovrstnih živil. Prva pridelana na primer oljčna olja so v južni Evropi uporabljali že v času 5.000 let pred našim štetjem. Na naših tleh so v 18. stoletju pridelovali bučno olje in v začetkih 19. stoletja orehovo olje, ki so ga uporabljali tudi za svetila. Blagovna znamka Oljarna Pečarič združuje tako lokalne Slovenske kakor Evropske najboljše ekološke kmetije. Vsako bio olje, ki se znajde na policah naše spletne trgovine Oljarna Pečarič spremlja certificirana kakovost. Proizvodnja teh naravnih eko olj poteka v sožitju z naravo in najsodobnejšo tehnologijo kjer veljajo najvišji standardi Ekološke pridelave.

Proizvodnja sezamovih olj v sodelovanju z ekološkimi kmetijami

Olja Oljarna Pečarič so proizvedena z najsodobnejšo tehnologijo. Z njo pridobivamo vrhunska kakovostna bio olja iz suhih jedrc, semen ali plodov. Vsi proizvodi pod blagovno znamko Oljarna Pečarič so 100% pridelani na ekološki način v vseh fazah. Svojim kupcem nudimo že mnoge vrste hladno stiskanih eko olj, svojo ponudbo pa z leti želimo še razširiti. Danes ponudbo dopolnjujejo še semena in jedrca ter drugi 100% eko proizvodi pod blagovno znamko Oljarna Pečarič. Da lahko ponudimo najboljše, smo uspeli povezati preverjeno najboljše pridelovalce naravnih plodov družinskih ekoloških kmetij tako lokalno, kot širše.

Bio sezamovo olje v kuhinji

Jedilno eko sezamovo olje bo vašim jedem namenilo poseben okus. Ob svoji priljubljeni naprimer mesni jedi si pripravite mešano solato. V solato vnesite sezamova semena ter ji primešajte nekaj bio sezamovega olja Oljarna Pečarič. Aroma našega hladno stiskanega sezamovega olja bo zapečatila vašo jed z edinstvenim okusom. Olje sezama in sezamova semena sta nepogrešljiva tudi v kuhanih testeninah. Pripravite lahko mešanico začimb, ki so obogatene z eko sezamovimi semeni in sezamovim oljem. Pripravljeno mešanico damo v testenine in imamo hitro pripravljen obrok za kosilo ali malico na poti. Sezamovo olje se poda tudi k sladicam.

Vpliv sezamovega olja na kožo

Vsa naša olja blagodejno vplivajo na vašo kožo ne glede na starost ali tip kože. Vrnite koži mehkobo, povrnite biserni nežni sijaj ter jo napolnite z videzom mladosti. V pomoč svoji koži ali hkrati za masažo lahko izbirate med vsemi olji, ki jih nudimo. Vsa naša bio olja so primerna za masažo telesa, pomladitev kože. Naši kupci se v ta namen največkrat odločijo uporabiti marelično olje, avokadovo olje, mandljevo olje, sezamovo olje, ričkovo olje, olje črne kumine ali konopljino olje.

Sezamovo olje Oljarna Pečarič s certifikati odličnosti

Brez umetnih dodatkov, 100% naravno!

Vse izdelke pod blagovno znamko Oljarna Pečarič spremljajo navedeni spodaj pridobljeni certifikati. Izdelke prepoznate preprosto, saj so na svoji etiketi, ki jo nosi izdelek opremljeni z logotipom Oljarna Pečarič. Vsi ti izdelki so potrjeni s certifikati BIO, HACCP ter VEGAN. Visoko kakovostni izdelki, 100% naravnega izvora. Naravnim sestavinam nič ne odvzamemo, niti nič ne dodajamo. Vse pustimo točno tako kot je v naravi. Le najboljše za vas – blagovna znamka Oljarna Pečarič.

Sezamovo olje Bio premium Oljarna Pečarič®

Bio sezamovo olje, ki ga predstavljamo in prodajamo v naši spletni trgovini je proizvedeno na ekološki način. Certificirano olje, izdelano izbranih surovih semen indijskega sezama (Sesamum indicum) iz 100% ekološke pridelave.

PRAŽENEGA:

0%

HLADNO STISKANO:

DA

RAFINIRANEGA:

0%

KOLIČINA:

250 ml

BEST OFF

5 najbolj iskanih jedilnih olj Oljarna Pečarič®

Naša največkrat prodana olja. Preizkusite ga tudi vi!

Na zalogi

8,00 30,00 

Na zalogi

11,00 19,00 

Na zalogi

4,90 8,00 

Na zalogi

4,90 16,49 

Na zalogi

7,00 24,00 

Želite sodelovati, biti del našega bloga, imate slasten recept, ki bi želeli, da ga objavimo ali želite na primer predlagati tematiko? Če je odgovor DA nam pišite na info@oljarnapecaric.si.

Hvala, ker prebirate naš blog, vaša Oljarna Pečarič.