
Dobrodošli pri nas!
Oljarna Pečarič
Delati za in z ljudmi je nekaj najlepšega za nas. Dovolite nam, da se vam pobliže predstavimo.
Domačija Pečarič stoji blizu Soseske zidanice, ki se nahaja sredi vasi nekaj metrov stran od cerkve svetega Petra. S ceste, ki vas pripelje v Drašiče iz šest kilometrov oddaljene Metlike, zavijete na dvorišče, kjer je dovolj prostora za sprejem večjega števila obiskovalcev. V sklopu dvorišča stoji ob novi hiši 130 let stara bajta z zunanjim lesenim gankom. To je domačija deda in očeta Martina Pečariča, danes direktorja oljarne Pečarič.
Oljarna Pečarič, s tradicijo od 1937!
O družini Pečarič!
Domačija Pečarič
Na naši domačiji Pečarič ste in boste vedno dobrodošli.
130 let staro hišo smo leta 2006 obnovili. V prvi fazi smo predelali notranje prostore, nato uredili kopalnico in sanitarije, poskrbeli za ogrevanje ter v sobe namestili primerno pohištvo. Ker se je povpraševanje za obisk kmetije povečevalo, smo na novo opremili tudi kuhinjo, da si bodo lahko obiskovalci, ki bi želeli pri nas preživeti več dni, samostojno pripravljali jedi. Vsem gostom je vedno na voljo zajtrk, ki jim ga po dogovoru lahko pripravimo na naši kmetiji. V hišo lahko sprejmemo do 8 oseb. V bližnji in nekoliko bolj odmaknjeni okolici je našim gostom na ogled obilica prelepih znamenitosti in kulturnih dogodkov, ki se odvijajo tako rekoč skozi celo leto. Gostje se lahko po svoji želji vklopijo tudi v dnevni ritem, ki spremlja družino Pečarič, ter pomagajo pri sezonskih dnevnih opravilih, ki jih na kmetiji nikoli ne zmanjka.
Oljarna Pečarič, s predanostjo za vas!

Ustanovitelj Oljarne Pečarič
Martin Pečarič
Delati za in z ljudmi je za nas nekaj najlepšega.
Je ustanovitelj in danes direktor oljarne Pečarič, ob komer se kaj kmalu prepozna, da svoje poslanstvo opravlja in hišno tradicijo predstavlja s ponosom, dostojanstvom in srčnostjo tako do svoje družine, svojih gostov kakor tudi svojih prednikov, da bi tradicija lahko živela in bi jo še dolgo ohranjali. Na domačiji Pečarič ste vedno dobrodošli, kar boste ob obisku lahko tudi začutili. Kje se danes vidi Martin Pečarič? Povsod tam, kjer je potreben dober organizator, sproščen pripovedovalec, razlagalec zgodovine kraja, družinske tradicije, belokranjskih šeg in navad ter poznavalec bogate zgodovine in naravnih lepot Bele krajine. “Moja naloga je povezati in povezovati delo družinskih članov, da zazvenimo kot dobro uglašen orkester, ki se zaveda, da igra predvsem zato, da bi se obiskovalci naše hiše s tradicijo dobro počutili in se radi vračali k nam v prelepe Drašiče.”
Oljarna Pečarič, s tradicijo od 1937!

Pri nas drži vsaj 3 vogale
Biserka Pečarič
Biserka Pečarič se je po osnovni šoli vpisala na gostinsko šolo v Novem mestu. Šolo je dokončala leta 1980 ter si pridobila poklicno kuharsko izobrazbo. Še danes se vestno, predano in z vsem srcem ukvarja s pripravo najrazličnejše prehrane. Štiri leta po končani šoli je bila najprej zaposlena v Osnovni šoli Šmihel v Novem mestu. O kuharskih specialitetah, ki so nastajale pod Biserkinimi prsti, se je kmalu razvedelo tudi v krajih bliže njeni domači grudi, kar je bilo več kot dobrodošlo, saj je bila vsakodnevna pot v Novo mesto in nazaj v domači kraj zamudna in ob vsem delu tudi zelo naporna. Vrtec v Metliki je postal novo delovno okolje, v katerem Biserka ob pripravi vsakodnevnih obrokov razveseljuje in razvaja malčke še z različnimi pecivi in piškoti, ki so njena posebej velika strast. Tudi peka domačega kruha, zaščitene belokranjske pogače ali jagenjčka, ki ga pripravljenega z rožmarinom in čebulo kot prilogo priporoča Društvo rejcev Bela krajina, Biserki ni tuja. Pečen jagenjček namreč postaja vse bolj prepoznavna prvovrstna belokranjska kulinarična dobrota, ob kateri postrežemo tudi odlična belokranjska vina, pridelana na sončnih drašičkih legah.

Hčerka Ana
Ana Pečarič
Ana Pečarič je končala vrtnarsko šolo v Novem mestu. Ker se zavedamo pomena lepo urejene okolice, cvetličnih sobnih aranžmajev, s cvetjem okrašenih oken ter prijetnih barv, ki jih lahko pričarajo le rože, bo imelo Anino delo posebno veljavo. Še tako dobre jedi delujejo na mizi osamljeno in pusto, če niso del lepo urejenega prostora, v katerem igra cvetje eno od glavnih stranskih vlog. Ana danes v Oljarni Pečarič vodi celoten potek vsakega naročila. Vodi administrativna dela, pomaga pri pakiranju in pošiljanju ter sprejema vaše klice in odgovarja na vaša vprašanja. Na področju kulinarike Ana ob Biserki pri Pečaričevi hiši predstavlja pravi mali zaklad, ob tem pa še poskrbi za pridelke z vrta in njive. Je tudi nenadomestljiva pri pokušini olj (orehovega, lešnikovega, mareličnega, makovega, mandljevega, sezamovega, lanenega, olja grozdnih pešk) ter poskrbi, da lahko gostje naše kmetije uživajo v njenih okusnih domačih zajtrkih.

Sin Danijel
Danijel Pečarič
Danijel Pečarič je po stroki lesni tehnik. Njegova poglavitna naloga bo preprečevanje umiranja in propadanja lesa. Pod njegovimi rokami bodo leseni deli hiše vedno imeli sijaj ter prijeten in svež videz. Les je naravni material, ki potrebuje veliko nege in ljubezni, sicer ga lahko kaj hitro pričnejo najedati črvi. V prostem času Danijel vzame v roke tudi harmoniko, po domače frajtonarico, iz katere zna izvabiti prijetne melodije. Najraje ima slovenske ljudske pesmi, ker so lepe, čeprav malce žalostne.

Pridnih rok naokrog
Marija Pečarič
Marija Pečarič je ženska z izkušnjami in neizprosnimi delovnimi navadami. Ni ji težko pomagati pri postrežbi gostov, prodaji izdelkov, opravilih v kuhinji ali čiščenju prostorov. Skratka, naša mama Marija Pečarič je skrbna, preprosta in prijazna deklica za vse.